Знайомство з матеріалом: Шерпа в Hatley />

Трішки історії
Шерпа або шерпи — це народ, який живе у гірських районах Непалу та Гімалаїв, поблизу найвищої вершини світу, гори Джомолунгма, а також в Індії. Термін шерпа походить від шерпських слів Shyar («східний») і Pa («народ»), які вказують на східний Тибет.

Тканина Шерпа (Sherpa) отримала свою назву в честь цієї народності, тому що традиційний верхній одяг шерпа, виготовлений з вовни домашнього прядіння та овечої шкіри, дуже теплий та комфортний у гірських умовах, дуже нагадує цей матеріал.
 
Склад
Сучасний матеріал Шерпа (Sherpa) являє собою подобу штучного хутра, схожого на хутро молоденької вівці.



Матеріал повністю виконаний з тонких поліефірних волокон, в побуті відомих як поліестер. Зворотній бік матеріалу виглядає як звичайний текстильний трикотаж.

Властивості матеріалу
Тканина має виняткові теплоізоляційні властивості та здатність зігрівати.
Шерпа дуже м'яка і приємна на дотик, легка в догляді, швидко сохне та ефективно відводить вологу.
Ще однією значущою відмінною рисою тканини Шерпа є те, що вона гіпоалергенна, це робить тканину ідеальною для алергіків і дітей. На відміну від натуральної вовни, її можна прати в режимі делікатного прання без втрати властивостей і зміни зовнішнього вигляду.

Тканина дуже приваблива, легка і м'яка, її хочеться торкатися, її властивість зігрівати — на рівні з натуральною вовною, вона зручна у догляді та міцна — все це робить матеріал Шерпа унікальним, цінним та модним. Трендові куртки, утеплені цією тканиною, якісно зігріють взимку та не сковуватимуть рухи. Дитячі ковдри з шерпи — найніжніші, найпухнастіші та найтепліші!
Відкрийте для себе властивості Шерпи!